Buzdolabı yanı boşluğu değerlendirmek elinizde. Buzdolabı yanı dolap ya da buzdolabı yanı tekerlekli raf yapımı için hazırladığımız içeriğe göz atın!
Buzdolapları için tasarlanan alanları hepimiz biliriz, yalnız buzdolabı yanındaki boşluk çoğumuzun canını sıkar. Sizlere bu boşluğu değerlendirme fikirlerini paylaşmak istedim.
Sizlere ev dekorasyon fikirleri sunarken hem dekoratif hem de kullanışlı olacak fikirleri sunmaya gayret ediyorum. Çoğumuzun kolay kolay aklına gelmeyecek pratik fikirlerden biri olan buzdolabı boşluğunu değerlendirme fikrine bayılacaksınız.
Çünkü hem buzdolabı yanı boşluğunu en iyi şekilde değerlendirecek hem de oldukça kullanışlı günlük hayatta işinize çok yarayacak pratik bir ürün ortaya çıkaracaksınız. Buzdolabı yanı tekerlekli raylı dolap ve buzdolabı yanı kiler dolabı hanımların en çok aradıkları şeylerden. Peki buzdolaplarının yanında bulunan boşlukları nasıl değerlendirebileceksiniz? İşte detaylar!
Buzdolabı Yanı Dolap Yapımı
Adım adım yapacağımız işlemlerle buzdolabı yanındaki boşluğu değerlendirmenin önemli noktalarını göstereceğim. Bunun için bazı malzemelere ihtiyacımız var. Bunlar;
- Marangozdan kolaylıkla kestireceğiniz parçalar
- 2 adet tekerlek
- Vidalar
- Metre
- Tornavida ve bazı araç gereçler.
1.Adım:
Öncelikle buzdolabı yanı dolap boşluğu için ölçüm yapıyoruz. Haliyle her evde bu oran buzdolabı ve ayrılan alan değiştiği için ölçerek işlem yapmada fayda var.
İlginizi Çekebilir: Mutfak depolama çözümleri için bağlantıya tıklayın!
2.Adım:
Marangozdan hazırlamak istediğimiz raflı dolap için uygun ölçülerle tahta parçalarını temin ediyoruz. Burada ölçüler tamamen sizin istediğiniz şekildedir.
Tabandan tavana kadar yani buzdolabı ölçüsünde yapabileceğiniz gibi daha küçük bir tasarım çıkarmak isterseniz de ona göre ölçü almanızda fayda var.
3.Adım:
Marangozdan temin ettiğimiz parçaları vidalarla birbirine monte ederek raflı dolabımızı hazırlamaya devam ediyoruz.
4.Adım:
Raf sayısını tamamen ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanızda fayda var. Kimimiz daha az raf isteyebilir ya da koyacağı kavanoz boyutları büyüktür o yüzden daha geniş bir raf alanına ihtiyaç duyabilir.
5.Adım:
Marangoza hazırlattığımız kavanoz korumalıklarını da hazırladığımız deliklere takıyoruz. Kavanozların düşmesini bu şekilde engellemiş oluyoruz.
6.Adım:
Yapı marketlerden temin ettiğimiz 2 adet tekerleği de hazırlamış olduğumuz raf dolabının en altına orantılı bir şekilde monte ediyoruz.
Buzdolabı boşluğu değerlendirmek için adım adım ilerlediğimiz raflı dolabımız artık hazır. Kavanozları dizebilir, pratikliğinden artık yararlanabilirsiniz.
Buradan baktığımızda sanki yan çevrilmiş bir çekmeceyi andırıyor öyle değil mi? Bir de kavanozların dizildiği görseli incelemenizi istiyorum.
Böylelikle buzdolabının yanında oluşan boşlu değerlendirilmiş oldu.
Takipçimizden Gelen Buzdolabı Yanı Tekerlekli Raf Yapılışı
Bugün sizlere daha önce yazmış olduğum bir kendin yap dekorasyon fikrinden esinlenen değerli takipçimiz Yusuf Akdoğan’ın buzdolabı yanı dolap ile değerlendirme fikri ile karşınızdayım. Buzdolabı yanı tekerlekli raf yapımı için daha önce aşağıdaki içeriği oluşturmuştum.
Öncelikle Yusuf Bey’in çalışmasına hayran olduğumu belirtmek isterim. Gerçekten el emeği göz nuru bir iş çıkartmış. Peki, buzdolabı yanı değerlendirme fikrini nasıl hayata geçirdiğine birlikte göz atalım.
Yusuf Bey, çalışmaya karar vermeden önce neden böyle bir ürün tasarlama gereksinimi duyduğunu bize şu sözlerle ifade etti: “Evde tahmin edemeyeceğim ne kadar kavanoz ve ıvır zıvır şey varsa bir yere toplamak istiyorum.”
İşte fikrin hayata geçmesi tamamen ihtiyaçtan doğmuş ve buzdolabı yanının mutfakta gerçekten bir şeyleri toparlamak için ideal bir yer olduğuna karar vermiş. Peki, bu güzel fikri nasıl hayata geçirmiş?
Takdir edersiniz ki kendin yap fikrine başlamadan önce mutlaka gerekli malzemeler ortaya çıkarılmalı ve ona göre bir plan çizilmeli. Daha önce kaleme aldığım buzdolabı yanı boşluğu değerlendirmenin pratik yolu ile hangi malzemeler gerekiyor birlikte bakmıştık. Yusuf Bey de bu yazıdan esinlenerek malzemelerini hazırlamış.
Yusuf Bey’in hazırladığını malzemeler arasında kullanacağı tahta parçaları, tekerlekler, raylar, vidalar, kaplama kağıtları, metre ve diğer gereçler yer alıyor.
Şunu belirtmeliyim Yusuf Bey, benim hazırladığım buzdolabı yanı dolap ile değerlendirme çalışmamdan çok daha detaylı çok daha harika bir ürün ortaya çıkarmış. Özellikle mutfak rengine uygun beyaz ahşap malzeme kullanmış ve dahası da bununla yetinmeyip mutfak dekorasyonuna uygun bir şekilde tasarladığı ürünü kaplamış.
Yusuf Bey, epey vaktini harcamış bu ürün için ama özellikle ray ve tekerlek sistemini daha da geliştirdiği için benim konumda paylaştığımdan çok daha gelişmiş bir ürün tasarlamış.
Yusuf Bey, çalışma sonunda evde ne kadar kavanoz, ıvır-zıvır eşya varsa bir yerde toplamanın güzel olduğunu belirtmiş. Sizler de buzdolabı yanı değerlendirme fikrini belli bir vakit harcayarak yapabilirsiniz.
Biraz ustalık biraz el becerisi ile bir gününüzü ayıracağınız bu güzel ve kullanışlı ürünü sizler de tasarlayabilirsiniz. Yusuf Bey’in çalışmasını galeride topladım aşağıdaki galerideki resimlere tıklayarak çalışmayı net bir şekilde görebilirsiniz.
Yusuf Akdoğan Bey’i tebrik ediyorum hem bu güzel ürünü el becerisini kullanarak tasarladığı için hem de Dekordiyon.com ailesi ile kendin yap projesini paylaştığı için.
Sizler de kendin yap kategorisinde yayınlayacağımız ürünleri bizlerle paylaşabilirsiniz.
Buzdolabı Yanı Değerlendirme Fikri
Resimleri görüntülemek için üzerine tıklayınız.
Sizler de bize evi tasarruflu kullanacak fikir ve önerileri yorum alanından ulaştırabilirsiniz. Daha fazla fikir için Pinterest sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Evi tasarruflu ve pratik bir şekilde kullanacağımız daha farklı ev dekorasyon fikirlerinde görüşmek üzere…
Cok begendim ama iki tekerlek le duvara monta olmadan saga sola yatar ve dolaba ve duvara vurur diye düşündüm yanlışmiyim
Evet oldukça pratik bir tasarım diye düşünüyorum ben de. Duvara monte edersek tekerlek aktif olmaz ve ürün pratik olmaz. Ancak burada dikkat edilecek nokta buzdolabı arasının ölçüsünü tam ve doğru şekilde almak. Yani boşluk kalmayacak şekilde ayarlanmalı. Yerleştireceğiniz kavanozlar korumalıklara değecektir. Sorun yaşamazsınız. Ziyaretiniz için teşekkürler Osman Bey… 🙂
ben istiyorum aslında eger ölçülere göre varsa lütfen bilgi verirmisiniz fiatı ögrenebilirmiyim
Ben tamamen kendi boş alanıma ve duvarıma göre tasrladım, bu yüzden mevcut ölçüler zaten sizin alanınıza uymaz. Fiyat olarakda 6 yıl önce 225₺ ye mal etmiştim. Şimdi çok daha pahalıdır. (MDF Lam)
Üstteki ray sistemi zaten duvara monte. Ray da rafa monte. Yatma ya da düşme problemi olmuyor. 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum 🙂 buzdolabım da bozulmadı henüz 🙂
buzdolabı ve duvar boslugu arası 10 cm olarak ölçtum .aralık cok mu dar.raf kovonaz sıgacak kadar yer kalmayacak gibi düsündüm. sizce denemeye deger mi ?bu arada cok beyendim tasarımınızı.
Öncelikle sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler Naciye hanım. 10 cm az değil. Yapılabilir, ancak koyacağınız kavanozlar sanırım biraz sıkışabilir. Bunun da bence çözümü dar kavanoz kullanmak olabilir. Bence mutfakta yeterince depolama alanınız yoksa denemeye değer. Eğer tasarlarsanız benimle fotoğrafları paylaşırsanız çok sevinirim. Kolaylıklar dilerim. Saygılarımla… 🙂
Ben daha büyükçe, dolap boyunda ve tekerleklerin düz bir şekilde gidip gelebilmesi ve sağa sola sallanmaması için üst tarafı raylı olacak şekilde yapacağım, bitince resimleri paylaşırım. 🙂
Tamam Yusuf bey sizden. Fikir bizden yapması sizden. Fotoğrafları bekliyoruz. Keyifli dekorasyonlar efendim… 🙂
bir günümü aldı ama deydi doğrusu, evde meğer ne kadar kavanoz ıvır zıvır varmış 🙂 hepsini bir yere toplamış oldum, ve bir bakışta ne nerede, eksik var mı biten ne görebiliriz artık.
umarım beğenirsiniz 🙂
fikir için teşekkürler.
Konuyu 4 yıl sonra gördüm ve biraz araştırma yaptım. Düşünce ve tasarıma diyecek bir şeyim yok ancak, güvenlik konusunda riskli gördüğümü belirtmek zorundayım. Buzdolaplarının rezistansı arkasında olmasına karşın yan duvarlarından da ısı yayarak soğutma işlevini sürdürürler. Üretici dokümanlarına göre duvar ile dolap yanı arasında asgari 5 cm. boşluk olması öneriliyor. Yaptığınız bu rafın bu payı kapatmamasına dikkat etmelisiniz. Selamlar.
Bu yapmış olduğunuz şeyle buzdolabı hava sirkülasyonunu engellediğinizi ve buzdolabının çalışma ömrünü kısalttığınızı biliyormuydunuz. Hava sirkülasyanu az olan cşhqz elektronik devreleri ve kompresörü daha fazla ısınacak ve daha kısa sürede arıza çıkaracaktır.
Sizce kenar boşluklarının amacı nedir?
Sanırım cevap; Can sıkmak😁
Evet doğru diyorsunuz, fakat buzdolabının arkası ve diğer yüzeyi açık, haba sirkülasyonu mevcut. Bunu yapalı 6 yıl oldu hala sorunsuz kullanıyorum. Buzdolabım da 15 yıllık Siemens, hala çalışıyor. Sevgiler
Fikir güzel diyeceğimde belli kopya çekilmiş ve işçilik berbat abi o vidalar o öyle hiç mi gözüne batmıyor hadi başka çare bulamadin kolaya kaçtın diyelim de bari tahtaları denk getirseydin ya
Benim yaptığımda (alttaki raf) vidalar gözükmesin diye yapışkanlı kağıt ile kaplama yaptım. Diğeri biraz daha acemice olmuş.