Duvardan gelen soğuk nasıl kesilir sorusu çokça soruluyor. Duvardan soğuk gelmesini engellemek için ne yapılır? Duvar soğuk önleyici ile duvardan gelen soğuk havadan kurtulun!
Yanlış inşaat yöntemleri olması gereken yalıtım yapılmaması duvardan soğuk gelmesine neden oluyor. Evimizin soğuktan korunması için ısı yalıtımı yaptırmak en sağlam yöntemdir. Yaşadığınız binaların dış cephelerine mantolama yapılmış olması ısı kaybetmemizi büyük ölçüde engelleyecektir. Yerden gelen soğuk nasıl kesilir içeriğinde olduğu gibi bu içerikte de duvardan gelen soğuğu engelleyecek yöntemleri sizlerle paylaşacağız.
Duvardan Gelen Soğuk Nasıl Engellenir?
Duvar soğuk önleyici yani mantolama ısı yalıtımı sağlamanın en iyi yoludur. Kış aylarında dışarıdan soğuk gelmesini yani duvardan gelen soğuk problemini engeller yaz aylarında ise, dışarıdan sıcak hava gelmesini önler. Ve bu sayede yüksek gelen faturalardan da kurtulmuş olacaksınız.
Mantolama sayesinde binanız ısı ve nem oranı en aza indiği için daha uzun ömürlü olur. Eğer binanızda ısı yalıtımı yoksa binanızın yöneticisiyle konuşup yaptırılması gerektiğini anlatmalısınız. Ne kadar kaliteli izolasyon yaptırırsanız o kadar enerji tasarrufu sağlayan eviniz olur. Hem kış mevsimi soğuğu yalıtmak hem de yaz mevsiminde sıcağı yalıtmak için düşünebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Isı yalıtımlı duvar kağıdı fikri de işinize yarayabilir, bağlantıya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Duvarları Nasıl Isıtabilirim ?
Duvarları ısıtabilmek için kombiyi doğru kullanabilmek çok önemli bir husustur. Gece yatıyor iken kombiyi kapatırsanız bu size tasarruf sağlamaz. Eğer kapatırsanız evinizin içerisindeki eşyalarınız ve duvarlarınız soğur, bunun içinde gündüz ısınması bi hayli zamanınızı alır.
Kombiyi kapatmak yerine ısısını en düşük seviyeye getirebilirsiniz. Ancak kombi ve peteklerinizin düzenli olarak bakımlarını yaptırmayı asla unutmamalısınız. Kalorifer peteklerinde sızma olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Süresi 10 yılı geçmiş doğalgaz sayaçlarını değiştirmeyi unutmamalısınız.
Kombinizin doğru çalıştığından eminseniz gece açık bırakabilirsiniz. Gece açık bırakmanıza rağmen yeterli ısıyı sağlamıyorsa petek sayınızı arttırmakta fayda görebilirsiniz. Unutmayın duvarlarınız soğuksa eviniz yeteri kadar ısınamaz.
Duvardan Soğuk Hava Gelmemesi için Öneriler
Kış aylarının gelmeye başlamasıyla birlikte özellikle apartman dairesinde oturanların kafalarında duvardan gelen soğuk, duvarı nasıl ısıtabilirim ve duvardan soğuk hava gelmemesi için ne yapabilirim gibi sorular oluşmaktadır. Bu sorunun giderilmesi için en büyük çare mantolama sistemidir.
Mantolama ve yalıtım sistemi olan binalarda genellikle ısı tasarrufu sağlanır bu sayede fatura geldiğinde yaşanan gerginlik yerini rahatlığa bırakır. Sizi kış ayında üşütmez ve o soğuk ayları rahat içerisinde geçirmenize yardımcı olur.
Duvardan soğuk hava gelmemesi için yapabilecekleriniz şunlardır:
- Duvardaki çatlakları ve delikleri kapatın: Duvardaki çatlaklar ve delikler, soğuk havanın içeri girmesine neden olabilir. Bu çatlakları ve delikleri kapatmak için, yalıtım köpüğü, yalıtım bandı veya sıva kullanabilirsiniz.
- Duvarlara yalıtım uygulayın: Duvarlara yalıtım uygulayarak, soğuk havanın duvardan içeri girmesini engelleyebilirsiniz. Yalıtım için, strafor, cam yünü veya mineral yün gibi malzemeler kullanabilirsiniz.
- Evinizin dış cephesine mantolama yaptırın: Mantolama, evinizin dış cephesine yalıtım malzemesi uygulanması işlemidir. Mantolama yaparak, evinizin dış cephesinden gelen soğuk havayı engelleyebilirsiniz.
- Pencere ve kapıların etrafındaki boşlukları kapatın: Pencere ve kapıların etrafındaki boşluklar, soğuk havanın içeri girmesine neden olabilir. Bu boşlukları kapatmak için, yalıtım köpüğü, yalıtım bandı veya hava sızdırmaz bant kullanabilirsiniz.
- Kalın perdeler kullanın: Kalın perdeler, soğuk havanın pencereden içeri girmesini engellemeye yardımcı olabilir.
Bu önlemleri alarak duvardan gelen soğuğu kesebilir ve evinizin daha sıcak olmasını sağlayabilirsiniz.
Bir diğer husus ise kombi ve peteklerin doğru kullanımıdır. Isı tasarrufu sağlamak için kombinizi kapatmadan en düşük ısıda sürekli açık bırakabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Duvardan gelen soğuk nasıl engellenir?
Duvardan gelen soğuğu engellemek için duvar yalıtım malzemelerini kullanmak önemli bir hamle olabilir. Ayrıca, zemin altına ısıtma sistemleri ve çatı yalıtım malzemeleri ile destekleme sağlanabilir. Bu şekilde duvardan gelen soğuğu ve hatta sesi önlemek mümkün olur.
Yeni bina neden soğuk olur?
Yeni bina neden soğuk olur, neden ısınmaz sorusu çokça soruluyor. Daireler soğuk bir sezonda teslim edildiyse ilk kış dönemi soğuk olması normaldir. Binada yer alan nem oranın azalması için birkaç kış geçmesi gerekir. Binanın genel anlamda ısınması bina neden ısınmaz sorusunun azalmasını sağlar.