YouTube’da Organik Büyüme: 3 Farklı Yöntem

Günümüzde birçok sosyal medya mecrasında üretimde bulunmak ve bu mecralardan para kazanmak artık mümkün. Bu durum sayesinde, sosyal mecraları bu tür amaçlarla kullanan kişilerin yaptığına bir meslek gözüyle çok daha rahat bir şekilde bakılabiliyor. Bu mecralardan en çok rağbet görenlerinden birisi ise YouTube ve burada içerik üreterek para kazanmak mümkün. Ancak bunun için açacağınız kanalınızda belirli bir büyüme sağlamanız gerekiyor. Peki bir içerik üreticisi olarak YouTube’da organik büyüme sağlamanız mümkün mü?

YouTube’da Organik Büyüme: 3 Farklı Yöntem

Elbette! Hadi gelin YouTube’da ürettiğiniz içeriklerle kanalınızın organik bir şekilde büyümesini nasıl sağlayabileceğinize bakalım. 

1.YouTube’da Organik Büyümeyi İçerik Yükleme Sıklığınızla Sağlamak

Bir içerik üreticisi olmanız, YouTube’a videolar yükleyen birisi olmanız demek oluyor öncelikle. Bu içerikleri nasıl ürettiğiniz ve sizi izleyecek insanlara nasıl sunduğunuz ise kanalınızın büyümesini etkiliyor. İçerik üretiminiz konusunda yapabileceğiniz ilk şeylerden birisi kanalınıza hangi sıklıkla video yüklediğiniz. Bunun bir iş olduğunu düşünürsek, ayda yılda bir video yüklemek işe çok nadir gitmek gibi oluyor. Bu yüzden haftada en az bir video yüklemeniz gerekiyor ki, sizi izleyen insanlar kanalınıza değer verdiğinizi ve içerik üretmeye gönüllü olduğunuzu görsün.

Eğer haftada en az bir video yükleyen bir içerik üreticisi olursanız, bu durum insanların kanalınıza abone olma ihtimallerini de artıracaktır, dolayısıyla organik bir büyüme elde etme ihtimaliniz de artacaktır. Çünkü YouTube’daki izleyiciler öncelikle, kanallara içerikleri kolayca görüntüleyebilmek için abone oluyor.

Organik büyümenizi hızlandırmak için çeşitli servis sağlayıcıları mevcuttur. Bazıları gerçekten kaliteli servis sağlarken diğerleri sahte izlenme, beğeni, abone sunuyor. Hangisi gerçek hangisi sahte ikilemini yaşamamanız için buraya bir adres bırakıyorum: https://views4you.com/tr/ .  Buradan dilediğiniz YouTube servisini alıp organik büyüyen hesabınıza hız kazandırabilirsiniz.

2.İzleyicilerin İlgisini Çekmek

Haftada en az bir video yüklemek tabii ki tek başına yeterli değil, içeriklerinizin insanların ilgisini de çekmesi gerekiyor ki yüklediğiniz materyalleri izlensin. İlgi çekme konusunda ise yapabileceğiniz birden fazla şey var:

İlgi Çekici Thumbnail Kullanımı

Thumbnail, yüklediğiniz videonun kapağı, orada görünen küçük resim oluyor. İnsanlar da tabii ki izledikleri videoları kapağına göre yargılayıp, ona göre videoya tıklıyor. İlgi çekici video kapakları kullanmak için, ürettiğiniz içeriğin türüne benzer olarak üretilmiş içeriklere bakabilirsiniz ve çok izlenmiş olanların görselinden ipuçları yakalayabilirsiniz.

Videonun İçeriğinin İlgi Çekiciliği

İlgi çekici bir thumbnail kullandınız ve insanlar tıkladı videonuza. Artık top videonuzda. Öncelikle, güçlü bir video girişi yapmalısınız, çünkü video başındaki enerjiniz de yine insanları videoyu izlemeye devam etmeye itecek unsurlardan.

Videolarınızı Bölümlendirin

Ürettiğiniz içerikler kendi içinde farklı kısımlardan oluşuyor olabilir. Örneğin bir ürünü tanıtıyorsanız, ürünün açılımını yaptığınız, ürünü incelediğiniz ve ürüne dair yorumlarda bulunduğunuz farklı anlar olabilir videolarda. Videonuzu yüklerken bu kısımları bölümlendirirseniz, izleyiciler merak ettikleri kısımlara direkt olarak geçebilirler. Bu da hem “neresinde anlatıyor izlemek istediğimi” gibi düşüncelerle izleyicilerin videoyu kapamasını önleyecektir, hem de içeriğinizi özenli bir şekilde ürettiğinizi gösterecektir.

İzleyicilerinizle Konuşun

Eğer içeriğiniz ilgi çektiyse izleyicilerle iletişim kurup onlardan ne istediğinizi dile getirebilirsiniz. Bu yüzden video içinde izleyicilerden videoyu beğenmelerini, paylaşmalarını ve kanalınıza abone olmalarını isteyebilirsiniz. Çünkü kimi izleyiciler bunları unutabilir içeriğinizi izlerken.

3.İzleyicilerinizle Etkileşimi Artırın

İstekli, düzenli ve özenli bir içerik üretmek işin en büyük kısımlarından ancak YouTube’da organik büyüme elde etmek bunlarla sınırlı değil. İzleyicilerle olan etkileşiminiz de tabii ki çok önemli. Yine bu konuda da yapabileceğiniz uygulayabileceğiniz birden fazla yöntem var:

Geri Dönüşler İsteyin

Her şeyden önce video içinde izleyicilerinizden gerek içeriğinize gerek içeriği kaydedişinize, gerekse de video içindeki hal ve tavırlarınıza dair geri dönüşler isteyebilirsiniz. Bunu yapmanız, hem izleyicilerinizin düşüncelerine değer veren bir içerik üreticisi olduğunuz izlenimi uyandıracaktır, hem de sizin sanal bir görsel değil etkileşim içinde olunabilecek gerçek bir birey olduğunuzu da hatırlatacaktır.

Başka mecraları kullanın

Videolarınızın altında açıklamalar ve bağlantılar bırakmanız mümkün, tabii kanalınızın “Hakkında” kısmına da. Diğer sosyal medyaları da aktif kullanabilir ve o mecralardaki profil bağlantılarını video açıklamalarına koyabilirsiniz. Böylelikle izleyicilerle etkileşim için birden fazla ağınız olur. Bu da insanların sizi oralardan da takip etme, ve dolayısıyla kanalınıza abone olma ihtimallerini artırır.

Sıkça Sorulan Sorular

YouTube’da organik büyüme aldığım etkileşim sayısıyla ilişkili mi?

Evet. Yüklediğiniz içeriklere gelen beğeni, yorum ve paylaşım sayıları, abone sayınız bu konuda önemli. Eğer çok beğeni, yorum ve paylaşım alıyorsanız, abone kazanmaya devam ediyorsanız, otomatik olarak YouTube algoritması da sizi daha çok etkileşime sokmaya başlayacaktır.

Videolarıma dair istatistikleri görmem mümkün mü?

Evet, yüklediğiniz videoların istatistiklerini “YouTube Analytics” üzerinden görebilirsiniz. “Studio İçerik Yöneticisi”nde oturum açtıktan sonra sol menüden “Analytics”e tıklayabilir ve görüntülenme, izlenme süresi ve gelen abonelikleri görüntüleyebilirsiniz.

Organik büyümenin bir formülü var mı?

Tabii ki buna dair yazılı bir formülü yok YouTube’un, ama basitçe şöyle düşünebilirsiniz: YouTube algoritması bir videoyu kaç kişi, kaç dakika izlemiş buna bakar, buna dayalı olarak organik büyümeniz değişir. Ayrıca, abonelik, yorum, paylaşım ve beğenilerin her biri birer etkileşimdir ve etkileşiminiz arttıkça yine organik büyüme oranınız da artar.

Yorum yapın